#voimannäytös #huoneentaulut

Vintage Joensuun tilan ovi kävi aamusta vilkkaasti: 130 päivän taival muutosmuotoilijan koulutuspolulla alkaa olla takana ja polku muuttumassa muotoilutieksi.

Vintagella oli odottamassa pitkä pöytä täynnä syötävää, mutta ennen kuin asetuimme runsaalle brunssille…

brunssi

…kuuntelimme sparraajamme, muutosmuotoilija #61 Patrikin kauniin puheen,

c5lljzkxuaa2jv3

jossa hän viittasi mm. Bertrand Russelin onnellisuuden määritelmään: onnellisuus liittyy erityisesti ystävälliseen kiinnostukseen ihmisiä ja asioita kohtaan.

Onnellisuuden pilkahdus sydämessä oli mukava saada käsiimme uunituore julkaisumme; Muutosmuotoilija Vintage Joensuu vol.2. Samalla alkoi twitter laulamaan meidän kaikkien yhteisestä onnellisuudesta, ylpeydestä ja ilosta, jonka tahdoimme maailmalle jakaa. On se vaan hieno julkaisu! (katsohan edellinen postaus)

Sitten lähdimme Päivän Voimannäytökseen; näyttämään miten uusi työ ja luovat alat kohtasivat Joensuussa, miten elämyksiä ja kokemuksiä voi synnyttää nopeasti kokeillen ja yllättävissä paikoissa, miten asiakas otetaan huomioon mukaan, miten eri osaamisalat sekottuvat,…näyttämään, miten kaikki on mahdollista!

Huoneentauluna meillä oli Valtioneuvoston yksi kärkihankkeistä: kokeilukulttuuri.

Tamora Oy:n Saara Utti ja Mikko Toiviainen sparrasivat meidät matkaan kertomalla hieman siitä, mitä on kokeilukulttuuri ja miten kokeiluja muotoillaan, toteutetaan ja arvioidaan. Samalla näimme Kokeilevan Suomen huoneentauluja mm. yhdessä toimimisesta:kokeilunmuotoilu

Ryhmämme lähti yhdessä matkaan pitkin ja poikin Joensuuta & tuotoksena syntyi ihmisille paljon Hyvää elämää, esimerkiksi: lahjoitettiin kukkia, kortteja, kirjoja, pullaa, tuotettiin ja myös itse saimme iloa ja hyvää mieltä vauvasta vaariin neljän tunnin aikana.

Nopeasti meni päivä ja myös se 130 päivää, kun elokuun alussa avasimme Vintage Joensuun oven ja otimme ensimmäisiä askeleitamme muutosmuotoilija-polullamme. Suuri yllätys oli kuitenkin vielä edessä kokoontuessamme saamaan todistukset, sillä muutosmuotoilija #66 oli muutosmuotoillut itsensä!

risto

Näin!

Pohjois-Karjalassa muutosmuotoilun kenttä muodostuu vahvan ja juurevan perinteen, koulutuksen ja yritysmaailman risteyskohtiin. Vaikka meille on tullut aika aloittaa, astua uuteen, ajatella uudella tavalla ja tehdä työtä uusilla kentillä, emme unohda perinteitämme: Risto Piiraisen karjalankielistä laulantaa

Polkumme on muuttunut tieksi ja tie on vapaa kuljettamaan meitä mielenkiintoisiin tilanteisiin, tutustumaan uusiin ihmisiin ja tekemään uutta työtä muotoilemalla, kokeilemalla, intohimolla.

tieonvapaa.jpg

Kuvat muutosmuotoilijoiden, teksti muutosmuotoilija #68 Merja Rantala-Rantakari

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s