Uuteen työelämään

Vintage  Joensuussa pyörähti  liikkeelle pakkasen paukkuessa. Vieraana meillä oli Mikko Toiviainen Tamora Oy:stä. Johdatuksen päivän aiheeseen saimme Tamoran Kehitysmestari Reetta Lauretsalon blogi-kirjoituksesta Paluu hulluuden highwaylle.

Hulluuttahan tämä uusi työ on!  Ropisemalla piipausta, täggäystä, tökkäystä, tweettausta. Miten tästä voi selvitä?  Uusi työ ei ole enää neljän seinän sisällä tai aikaan ja paikkaan sidottua. Uudet tapaamisen keinot teknologian välityksellä ja  virtuaalisesti  on luontevaa ja vahvasti tätä päivää. Liikkuva kuva ja  videoblogit valtaavat yhä enemmän kirjoitettua tekstiä. Video cv  on jo sääntö kuin poikkeus työnhaussa. Video cv julkaistuna kaikissa käyttämissäsi kanavissa tavoittaa ja näkyy. Jos haluat toimia luovan alan pöhinässä, työllistyä ja toimia, joudut olemaan tavoitettavissa koko aina.  Täytyy oppia myös  priorisoimaan,  oppia löytämään oma tapasi toimia, että hallitsee tämän hulluuden highwayn työelämän.

Näkyväksi tekeminen on ollut kantava teema koko koulutuksen ajan. Työmme huipentuu loistavaan päätökseen ja juhlaan, mutta sitä ennen on vielä paljon tekemistä- teemme omaa julkaisua Vintage Joensuun muutosmuotoilijoista. Kävimme siis ahkeroimaan julkaisun kimppuun. Tilan täytti työn tekemisen tohina. Uusia tekstejä alkoi syntymään ja vanhempia kiivaasti päivitettiin. Nyt hyviä kuvia valkattiin kirjoituksiin ja henkilökorttien alle.

Näkyväksi tekemisessä julkaisun loppuun saattaminen on yksi tärkeä etappi. Kaikki tekemämme kasattuna  yksien kansien väliin on meidän yhteinen, suuri ponnistus. Julkaisusta oli tulossa yhtä hyvä kuin me olemme. Julkaisu on osa meitä ja se on meidän yhteinen käyntikorttimme, joka tekee näkyväksi tätä muutosmuotoilijoiden työtä.  Vintage Joensuu on ollut meille yhteisöllisesti antava ja kokoava kokemus. Yhdessä verkottuen jatkamme työtämme  rohkeasti muutosmuotoilun vuorovaikutuksen kentillä.

Kortti kortilta trellomme alkoi näyttää jo valmiimmalta! Huomiseksi jäi vain muutaman pikkudetaljin viilaus ja vieraskynäkirjoitusten haaliminen  ennen kuin taittaja pääsee työhönsä. Vielä kun päivän päätteeksi valokuvaajamme Mikko sai otettua meistä  uuden, päivitetyn ryhmäkuvankin, voidaan jo olla tyytyväisiä päivän aikaansaannoksiin.

 

picsart

Vintage Joensuu vol.2 sparraaja muutosmuotoilija #60 Kati

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s