Kokeilemalla oppii

Järjestimme Vintage Joensuulla toisen pop-up puodin joulun alle, jolloin ihmiset olivat liikkeellä ja saimme näkyvyyttä. Pääsimme taas esittelemään ihmisille osaamistamme eri luovien alojen saroilla -kuvataiteesta, käsitöistä, leipomisesta, valokuvaamisesta sekä laulusta. Samalla tietysti asetimme tuotteitamme myyntiin.

img_20161215_112147

Pop-up puodin pitäminen ja siihen liittyneet valmistelut olivat opettavainen prosessi. Sijainti on hyvin tärkeä ja valitettavasti omamme oli hiukan syrjässä. Onneksi kuitenkin oli ihmisiä jotka löysivät meidät, mutta siitä päästäänkin ajoittamiseen. Puotimme oli avoinna sen verran lähellä joulua, että ainakin joulukortit oli jo lähetetty ja varmasti useat lahjatkin jo ostettu. Tämä vähensi tuotteiden myyntiä.

Puoti olisi voinut olla asiakaspalautteen mukaan auki pidempääkin, tosin pidettynä kahtena päivänä se oli jo meille oiva harjoitus. Pääsimme tekemään flyerit ja tiedotteet medialle sekä promoamaan pop-upia Iso Myyssä. Saimme kokemusta asiakaskohtaamisesta myyntitilanteessa ja ennen kaikkea, osaamme nyt hahmottaa useita asioita joihin kannattaa kiinnittää huomiota hyvissä ajoin, jotta vastaavanlaiset tapahtumat onnistuvat paremmin ja, että ne tavoittaisivat useampia kävijöitä.

Tästäkin projektistä huomasi, että käytännön kautta ja kokeilemalla saa parasta oppia.

Joni Tanskanen, muutosmuotoilija

img_20161215_151900

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s