Kiteyttämistä.

Jasmiina Sarikoski saapui Joensuu Vintagelle maanantaina hyvän suuntavaistonsa avulla. Juteltavaa ja ajatuksien vaihtoa oli paljon, oli kiva saada kollega Helsingistä käymään ja kertomaan omaa tarinaansa, sekä matkaansa muutosmuotoilijaksi. Maanantain ja tiistain isoimmaksi teemaksi nousi muutosmuotoilu maailmalla. Muutosmuotoilun kiteyttäminen niin, että sitä pystyisi käyttämään työvälineenä bisneksessä ja sitä pystyisi konkreettisesti myymään.

Lisäksi puhuttiin esittelyvideoiden tekemisestä. Vintagelaiset alkavat sellaisia työstää, joko itselleen tai julkisesti esitettäväksi tai ehkä jopa suoraan johonkin työpaikkahakemukseen kohdennettuna. Vaikka oma esiintyminen videolla voi tuntua etäiseltä, lähdemme rohkeasti sitä tekemään. Millainen video olisi hyvä, mitä sen pitäisi sisältää, miten pitkä videon tulisi olla? Tänään se selviää.

Entä se muutosmuotoilu? Mitä se on? Se on yhdessä tekemistä asiakkaan kanssa. Muutetaan olemassa olevaa käytäntöä parempaa suuntaan, ongelmanratkaisua yhdessä asiakkaan kanssa. Muutosmuotoilulla ja palvelumuotoilulla on niin yhtymäkohtia kuin myös eroavaisuuksia, muutosmuotoilun alue on suurempi mutta molemmat tähtäävät parempiin ratkaisuihin, toimintamalleihin. Muutosmuotoilu on havainnoimista, käytäntöjen kyseenalaistamista ja kyselemistä, perehtymistä. Se on uusien mahdollisuuksien etsimistä, idean kiteyttämistä. Kiteyttämisen kautta toteuttamiseen ja sen seurauksena on loistotuote, loistopalvelu. Muutosmuotoilun mahdollisia kohderyhmiä ja tehtävää työtä pohdittiin kolmen hengen ryhmissä.

Jasmiina oli innostavaa seuraa, uskon että moni sai kipinän siitä mitä haluaisi tulevaisuudessa tehdä ja olla. Nyt on taas Vintagelaisten verkosto kasvanut ja sen myötä avautunut uusia ajatuksia.

IMG_8279.jpgRyhmähali!

Muutosmuotoilija, sparraaja Sari Pitko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s