Healing Drum & Popup

_mg_8687

Rumpujen hypnoottinen kumina täytti Iso Myyn promenadin marraskuisena torstaina 2016 ja ihmiset olivat kummissaan. Uteliaimmat löysivät itsensä istumasta tuolilla kokemassa Navajo-rummutusta. Tasaisen rytmin tauottua ihmisten kasvot kertoivat kuinka haltioissaan he olivat. Useat kiittelivät vuolaasti kokemusta jonkun todetessa, että näin voisi viettää päivää jälleen huomenna. Huolimatta rummutussession lyhyydestä julkisessa tilassa monet kertoivat päässeensä levolliseen ja rentoutuneeseen olotilaan.

”Se onkin rummutuksen tarkoitus!”, kertoili Lieksan shamaani Ari Kuivalainen. Hän harjoittaa Navajo- rumputerapiaa, sekä järjestää rummuntekokursseja. Rentoutuneet ihmiset jäivät keskustelemaan rumpumestarin kera pitkiksi toveiksi. Rupattelun aikana Ari pääsi kertomaan heille oman toimintansa olemuksesta.

Vintage Joensuu Vol2 järjesti Kuivalaiselle tämän esittelytapahtuman, jossa ihmisille avautui mahdollisuus tutustua vanhaan uuteen. Vintagelaisissa, uuden työn etsijöissä, se synnytti ajatuksia ja keskustelua vanhojen tietojen ja taitojen uuden tulemisen mahdollisuuksista somettuvassa maailmassa.

Vintagelaisten päivä ei ollut pelkkää tulevaisuuden pohdintaa. Osa meistä avusti Aria rummutustapahtumassa ja kädentaiturit olivat tuoneet esille ja myyntiin upeita tuotteitaan popupissa. Emme tarjonneet vieraillemme taikurin tuomia jätskejä vaan pipareita ja glögiä. Taikurin taituruutta ei niistäkään puuttunut. Ullan gluteenittomat piparit näet sulivat maistelijoiden suihin. Mainospipareiden vaikutus oli pureva ja leivonnaiskauppa kävi hyvin.

_mg_8723

Katin käsityöt herättivät ihastusta. Kissamaisen suloiset käyttöesineet löysivät ottajansa. Merjalla oli esillä parkittuja kalannahkoja. Uteliaat saivat tietoa nahkojen loistavista ominaisuuksista. Harva tiesi, kuinka kestävä ja monipuolinen materiaali on kyseessä. Nyt tietävät, kestävän ja näyttävän käsilaukun voi tehdä muustakin kuin krokotiilin nahasta! Juha maalasi pitkän päivän Vintagen tilaan muraalia. Värivelhomme työskentelyä katseli kuin elokuvaa. Taisi tuosta periscopelähetys maailmalle livahtaakin. Pieni, ilmainen dokumentti koko maailman katsottavaksi. Lyhyt päivä kului pitkälle pitkään iltaan vauhdikkaasti.

_mg_8693

Popuppimme synnyttäminen ja toteuttaminen oli meille yhtä juhlaa. Juhlat loppuvat aina aikanaan, mutta onnistunut tapahtuma kirvoittaa mielen tahtomaan juhlapäivän viettämistä jälleen…

Teksti: Joni Tanskanen ja Risto Hautanen
Kuvat: MikkoEevert

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s