Perhoset myös digiviidakkoon

Kasvitieteellinen puutarha ja trooppinen perhospuutarha Botania on vehreä paratiisi, joka tarjoaa ainutlaatuista nähtävää Joensuussa. Botaniassa löytyy usean eri ilmastovyöhykkeen kasvillisuutta, sekä trooppisia perhosia kirjavine siipineen. Botaniaan kuuluu myös laaja ulkoalue, jossa kasvaa mm. useita ravinto- ja maustekasveja.

img_7926
Botania toivoi itselleen enemmän näkyvyyttä, jotta mahdollisimman moni tietäisi heistä ja löytäisi heidät. Niinpä Vintage Joensuun muutosmuotoilijat ryhtyivät työhön. Alkukartoituksessa jo huomattiin, että Botanian asiakasmäärä oli melko mittava, sillä mm. koulut ja seurakunnat järjestivät vierailuita puutarhaan. Toki myös yksittäiset ihmiset löytävät ajoittain tiensä Botanialle.

Kuitenkin suurempaan kävijämäärään, sekä toiminnan kehittämiseen oli mahdollisuus. Toiminnan kehittäminen on myös sen takia tärkeää, koska silloin Botania voisi paremmin osoittaa olevansa tukea ansaitseva taho. Botanian rahoitus on näet loppumassa ja jos he eivät saa lisärahoitusta, niin toiminta lakkaa.

Tiedottamisessa, varsinkin sosiaalisenmedian puolelta löytyi parantamismahdollisuus. Näinpä muutosmuotoilu työryhmän pääosa-alueena oli markkinoinnin ja tiedottamisen aktivointi sosiaalisessa mediassa. Botanialla oli jo valmiiksi useita sosiaalisen median kanavia, mutta ne olivat hajanaisia ja puutteellisesti käytettyjä.

img_8282
Muutosmuotoilijoiden toimesta Botanian Facebook, Twitter ja Instagram tilit aktivoituivat ja toivon mukaan jatkavat aktiivisuuttaan. Näiden kanavien käytön opastaminen ja se, kuinka myös kotisivuja kannattaa käyttää tiedottamiseen ja uusien- sekä vanhojen asiakkaiden tavoittamiseen, oli tärkeä osa projektia.

Projektin myötä Botanialle ehdotettiin myös heidän tilojensa laajempaa käyttöönottoa. Heidän tiloissaan on aikaisemmin järjestetty usemmanlaista toimintaa, mutta tilat mahdollistavat entistäkin laajemman käytön. Esimerkiksi kansalaisopiston tai koulujen opetus- ja kurssitiloina. Myös useampia konsertteja olisi mukava kuulla Botanialla, kunhan vain useammat tapahtumajärjestäjät löytävät paikan.

Erilaisten tapahtumien kuvallinen dokumentointi, joka kuului myös projektiin, oli etuoikeutus sillä Botanian ympäristö antoi työryhmälle monia ihastelemisen aiheita. Toivottavasti yhä useammat ihmiset löytävät Botanian, sillä se ei tarjoa pelkästään upeaa nähtävää, vaan pelkkä pysähtyminen ja hetkestä nauttiminen puutarhan kätköissä on rauhoittava ja upea kokemus.

img_20160922_141600

Vintage Joensuu Vol2 Muutosmuotoilija Joni Tanskanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s