Muutosmuotoilua Koivupihassa

img_3657

Kodikkuutta.

Muutoksen kohteena oli koivupihan palvelutalon ala-aula.
Laitosmaisuuden ja viileiden sävyjen tilalle toivottiin kodikkuutta, lämpöä ja viihtyvyyttä, unohtamatta kuitenkaan esteettömyyttä. Haluttiin myös opastusta eri tiloihin selkeämmäksi sekä vieraileville että asukkaille.

Tätä lähdimme työstämään innolla ja luovuutta käyttäen.

Projekti toteutettiin jo Koivupihassa olleilla huonekaluilla, lahjoituksilla ja kierrätysmateriaaleilla. Lähdimme liikkeelle ottamalla yhteyttä mahdollisiin lahjoittajiin sähköpostitse ja paikanpäällä. Lahjoituksin lähtivät mukaan Joen Kilpituote, Kattuuni, Artex ja kaksi yksityistä nimetöntä lahjoittajaa.

Ensimmäisenä paransimme ala-aulan atk-/lukunurkkauksen yleisilmettä vaihtamalla vanhat verhot kuosiltaan raikkaampaan ja modernimpaan. Lisäksi toimme tilaan pehmeyttä ja väriä lisäämällä sisustustyynyjä sekä kodikkaammat pöytäliinat. Tuodaksemme lisää valoa ja lämpöä sisustukseen lisäsimme ikkunapenkille valosarjan, joka sopii myös ympärivuotiseen käyttöön.

img_3658

Joulun tunnelmaa.

Käytetyt värisävyt valikoituivat lahjoitettujen ja kierrätettyjen kankaiden perusteella. Tehosteväriksi muodostui oranssi, joka toistuu kaikissa tilaan tuoduissa tekstiileissä. Harmaa sävy oranssin rinnalla pehmentää kontrastia. Kaikki tilaan tuodut tekstiilit ompelimme itse.

Selkeytimme koko ala-aulaa muuttamalla huonekalujen järjestystä ja tuomalla varastossa olleita huonekaluja. Tilan katseenvangitsijaksi muodostui raikkaista tuoleista tehty odotustila.

Ravintolan edustaa uudistettiin lisäämällä lasioviin ikkunatarroja. Valitsimme tarroihin lehtikuvion, joka sopii palvelutalon nimeen. Teimme kuviot Joen kilpituotteelta saaduista ikkunakalvoista.
Siirsimme vintiltä löytyneen kiikkutuolin ravintolan edustalle. Musta kiikkutuoli ja siihen ommeltu uusi harmaa päällinen auttavat sitomaan koko tilassa käytettyjä värejä yhteen.

Ravintolan edustaa selkeytettiin vaihtamalla ovien edessä seisonut flappitaulu seinälle laitettavaan ilmoitustauluun. Ilmoitustaulu löydettiin uusiotorilta ja tuunattiin se maalaamalla mustaksi. Siirtymistä ala-aulasta kuntosalille ja ryhmätilaan helpotettiin laittamalla opastetarrat näkyvälle paikalle.

Projekti oli mielenkiintoineni ja luovuutta vaativa, sillä se oli pääosin toteutettava nollabudjetilla. Mielestämme onnistuimme luomaan tilaan avaruutta ja raikkautta ja saimme positiivista palautetta muutoksesta.

Jpeg

Astu sisään. Kirkkokadun puolelta.

Koivupiha-ryhmä Ulla, Kati ja Sanna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s