Työ syntyy intuitiosta!

Tänään vieraanamme taloushallinnon ammattilainen Mari Moilanen Laskenta Moilanen Oy:stä. Pirstaleinen työelämä, työn tekemisen uudet muodot tuovat myös talouteen epäsäännöllisyyttä, epävarmuutta.  Tuloja syntyy pienistä puroista. Mahdollisuudet toimia on kuitenkin moninaiset, kevytyrittäjänä, palkkatyöläisenä, osuuskunnan kautta, toiminimellä, ammatinharjoittajana, osakeyhtiönä. Tästä opimme tänään.

img_3213

Marin kohdalla tie palkkatyöläisestä taloushallinnon yrittäjäksi alkoi kehittyä pikkuhiljaa ja oli monien sattumusten summa.  Lähipiirien kommentit Hei Mari, sinun sisäisellä yrittäjän asenteella, miksi et tekisi tätä omassa yrityksessäsi?  Palo yrittäjyyteenhän oli ollut aina mielessä.

Aluksi  Marilla oli ajatus ryhtyä sivutoimiseksi yrittäjäksi, kevyesti, pikkuhiljaa palkkatyön rinnalla. Turvallisestikin.  Asiat saivat kuitenkin uuden käänteen, kun Marille tarjottiin mahdollisuutta ostaa yritys. Se oli tilaisuus, johon oli tartuttava. Marista tuli siis liiketoimintakaupan kautta päätoiminen yrittäjä ja palkkatyöläinen yhtäaikaa. Alku oli hurjaa. Elämän jännittävät käänteet mahdollistivat mitä vain, useita ovia oli nyt auottava ja heittäydyttävä kokeilemaan. Näinhän elämässä pääsee eteenpäin.

img_3227

Yrittäjän alkutaival, sen kaoottisuus ja lopulta kaiken selkiytyminen on oppimisprosessi. Mistä asiakkaat löytyvät? Tietääkö asiakas, mitä palveluja hän ostaa? Kuinka  voitan asiakkaan luottamuksen? Miten ja mitä laskutan? Mihin investoin? Kaikki tämä taloushallintoon liittyvä selkiytyy kyllä. Kaikkea ei tarvitse osata itse. Kaikkea ei kannata liikaa suunnitella.  Tärkeintä on vain ryhtyä toimeen oman osaamisen kirkastamiseksi, verkostoitua, seurata intohimoaan palolla ja antaa sen viedä kohti uutta. Uskalla yrittää. Näin Marikin on tehnyt!

img_3225

Vintage Joensuu vol.2 sparraaja, muutosmuotoilija #60 Kati

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s