Puhuvat kivet

Bluethoot-tekniikka ja hautausmaat, vanhat historialliset rakennukset ja paikat voivat luoda merkittävän mahdollisuuden työllistyä luovia taitoja hyödyntäen. Bluetooth tekniikkaan liittyvät majakat. Niiden toimintaperiaate on, että majakka lähettää älypuhelimeen nettiosoitteen, josta voi hakea tietoa majakan takana olevasta tiedosta.

img_majakka-1

 

Ihmiset ovat kiinnostuneita ympäristöstään. Hautausmailla kulkijat arvuuttelevat usein: ”Kukahan tuo oli?”. Entäpä jos kivi vastaisi?! ”Menepä tuohon osoitteeseen, niin saat tietää, mitä miksi ja milloin!”. Pelkkä uteliaisuutemme ei riitä vuorovaikutuksen syntymiseen. Tarvitaan myös ihmisiä, jotka haluavat kertoa omaisistaan tai ihmisiä, jotka jo eläessään ovat halunneet jättää itsestään tarinan kerrottavaksi halukkaille. Halukkuutta informaation jakamiseen löytyy. Monissa kulttuureissa hautakivissä on jo monennäköisiä kuvia, jopa eläviä, sisältöään muuttavia. Interaktiivisen elementin tähän kanssa käymiseen saisi lisäämällä vierailijalle mahdollisuuden kertoa omaisille oman tarinansa vainajan kanssa vietetystä ajasta.

hautakiviorava

Palvelulle tulee luoda sivusto. Alustana voi käyttää vaikkapa azurepalvelun kautta. Pilveen viety palvelin mahdollistaa palvelun tarjoamisen etätyönä. Etätyön etuna on myös monipuolinen työllistyminen. Ihmisten tarinan ulossaattaminen tuo työtä monella tapaa. Valokuvat pitää työstää sivustolle sopiviksi aina paperikuvia myöten. Historia on kirjoitettava tarinaksi, sivut taitettava ja graafista ilmettä muokattava jne.

Sivuston ylläpito vaatii myös taitojen ylläpitoa ja ihmisten mielenkiintojen muuttumisen seuraamista. Netin ihmeellinen maailma on tähän hyvä. Verkostoituminen on lähes välttämätön edellytys toiminnan kasvaessa. Kiinan kielen taitomme taitaa olla keskimäärin aika hutera. Joskin siihenkin löytyy ratkaisu Googleen language exchange .  palvelusta. Majakoiden asentaminen hautakiviin vaatii myös yhteistyökumppaneita ympäri maailmaa. Heidän kanssaan kommunikointi vaatii monimuotoisia kanavia mm. Skypen kaltaisia palveluita.

Jos tällä mielisi elää, niin onhan tämä saatava myös myytyä. Työvälineinä voi käyttää tuttuja somen välineitä, pärstäbiibeliä, vinkaisijaa, putkessa elämistä unohtamatta. Näistä ja muista vastaavista kanavista saa parhaan hyödyn irti luomalla sinne ryhmiä, joiden kautta ihmiset pääsevät tuomaan kokemuksiaan esiin ja markkinoimaan ideaa vertaisryhmilleen.

 

Eikä tässä vielä kaikki. Jos työryhmässä on mukana pelimies, niin äkkiä syntyy pelejä. Teemoina voi olla matkailijan nähtävyyspeli (Gsp-varmennuksella). Luonnossa kulkijan opastuspeli ja miksei vaikka digi-Jukola. Mahdollisuuksia on monia.

TEAM Thompson Bros, Piirros Joni Tanskanen, Kuva Mikko Inkinen, Teksti Risto Hautanen

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s